Google і CCI перехресні прохання у справі щодо мобільних пристроїв Android будуть розглянуті Верховним судом у жовтні

14/07/2023
20 жовтня минулого року CCI наклала штраф у розмірі рупій. 1337,76 крор на Google за антиконкурентні дії.
У п’ятницю Верховний суд заявив, що 10 жовтня заслухає зустрічні заяви Google і Комісії з питань конкуренції Індії (CCI), які оскаржують вердикт апеляційного трибуналу у справі, пов’язаній із передбачуваною антиконкурентною практикою Google у мобільних пристроях Android справа.

Колегія у складі голови судді DY Chandracchud та суддів PS Narasimha та Manoj Misra розглянула апеляції та заявила, що їм потрібен «час, щоб підготуватися» до справи.

Старший адвокат Харіш Салве, виступаючи від однієї зі сторін, сказав, що прохання може бути збережено для остаточного розгляду пізніше.

Тоді колегія заявила, що протипоказання можуть бути внесені до списку для остаточного розгляду 10 жовтня, а сторони мають завершити подання документів до 7 жовтня.

Він також призначив юриста Самера Бансала головним радником для підготовки спільних цифрових судових справ за допомогою юристів обох сторін для легкого розгляду справи. 29 березня Національний апеляційний трибунал у справах про компанії (NCLAT) виніс неоднозначний вердикт щодо ймовірних антиконкурентних дій Google у цій справі — залишивши в силі штраф у розмірі рупій. 1338 крор, але скасування умов, таких як дозвіл на розміщення сторонніх магазинів додатків у своєму Play Store.

Підтримуючи штраф, накладений CCI за використання свого домінуючого становища в Android, NCLAT скасував наказ антимонопольного регулятора, згідно з яким Google не обмежуватиме видалення своїх попередньо встановлених додатків користувачами.

І Google, і CCI звернулися до Верховного суду проти рішення NCLAT.

7 липня суд вищої інстанції розглянув апеляції та переніс слухання на 14 липня після того, як взяв до уваги заяви про те, що старший адвокат Салве був недоступний.

Раніше NCLAT у своєму 189-сторінковому розпорядженні підтримав шість вказівок CCI, включно з тим, у якому Google просили дозволити користувачам під час початкового налаштування пристрою вибирати пошукову систему за замовчуванням, а також іншим, у якому було чітко зазначено, що OEM-виробників не можна примушувати щоб попередньо встановити пакет програм.

Апеляційний суд попросив Google виконати вказівку та внести суму протягом 30 днів.

Апеляційний трибунал заявив, що «оскаржуване розпорядження Комісії залишається в силі, за винятком чотирьох виданих вказівок», і додав, що Google «отже не має права на будь-які інші засоби захисту, окрім скасування вищевказаних чотирьох вказівок».

«Апелянту (Google) дозволено внести суму штрафу (після коригування 10-відсоткової суми штрафу, як було внесено згідно з наказом від 4 січня 2023 року) протягом 30 днів із сьогоднішнього дня», — йдеться в повідомленні.

20 жовтня минулого року CCI наклала штраф у розмірі рупій. 1337,76 крор на Google за антиконкурентні дії щодо мобільних пристроїв Android. Регулятор також зобов’язав інтернет-компанію припинити різні недобросовісні бізнес-практики.
Коментарі

Не знайдено дописів

Написати відгук